Startpagina


Kerstwens
Het bestuur van de wijkvereniging Noordhoek wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2018


Nieuwjaarsreceptie 2018

'De Vier Linden', vrijdag 26 januari 2018 van 17.00 uur tot 20.00 uur

De Noordhoek Kerstboom
Bron: Danny Moens december 2017
b

De fijne feestdagen komen er weer aan en ook wijkvereniging Noordhoek wil graag hun warmte aan de medebewoners laten voelen door het elk jaar plaatsen van een echte kerstboom aan het begin van de Noordhoeklaan. Op maandag 11 december j.l. is door enkele enthousiastelingen uit de wijk, die de plaatsing van de boom vorig jaar ook op zich hadden genomen, weer een kerstboom geplaatst en voorzien van nieuwe snoeren met lampjes.
Het vorige snoer en de lampjes waren niet meer van deze tijd en na het advies van de werkgroep Kerst Boom Club (KBC) heeft het bestuur van wijkvereniging Noordhoek dan ook besloten nieuwe snoeren met lampjes aan te schaffen zodat de ingang van de Noordhoek via de Noordhoeklaan er ook de komende jaren weer sfeervol uit blijft zien tijdens de feestdagen.
Wij als werkgroep Kerst Boom Club (KBC) hopen dat alle wijkbewoners weer traditiegetrouw gaan genieten als men de locatie van deze prachtige boom passeert.
Maak er fijne kerstdagen van en een goed, gezond en ook prettig wonen in onze wijk in 2018 toe en geniet van onze prachtige kerstboom in de Noordhoek die zal blijven staan tot en met zondag 07 januari 2018.
Daarna zullen dezelfde enthousiastelingen deze boom weer gaan verwijderen.

Klik hier voor een foto van de Kerst Boom Cub


Naamplaatjes voor de schapen
Bron: Danny Moens december 2017
b In samenwerking weer met het Calvijn College zijn de schapen voorzien van nieuwe metalen naamplaatjes die vlak achter hun kopje zijn bevestigd. Op de foto’s kun je de nieuwe naamplaatjes zien die op de schapen zijn geplaatst. Iedereen kan nu nog meer genieten van de schapen

Klik hier voor het hele item en de foto's


Burendag op zaterdag 23 september 2017 in wijk Noordhoek.
Bron: Danny Moens oktober 2017
b Op zaterdag 23 september heeft de activiteitencommissie die bestaat uit enkele enthousiastelingen uit onze mooie wijk, die ook de garagesale organiseren, de moed bij elkaar gezocht om een week na de succesvol verlopen garagesale ook een barbecueactiviteit te organiseren.
Het leek simpel, je maakt een flyer, die breng je naar een kopieer adres, die laat je kopiëren, als ze klaar zijn haal je die daar weer op, je telt ze af per persoon voor die mensen die we de wijkpostbezorgers noemen, je benaderd de “postbezorgers” van de mensen die ook het wijkkrantje rondbrengen en die bezorgen de flyers.
De activiteitencommissie had ervoor gekozen het initiatief geheel bij de wijkbewoners te laten liggen.
Je zorgt zelf voor vlees, salades, brood, sausjes, tafel, stoelen, en een hoop gezelligheid.
De barbecues en kolen waren fantastisch verzorgt door de wijkcateraar, Hannekes cateringservice, waarvoor onze hartelijke dank Hanneke.
Van alle hoeken uit de wijk kwamen wijkbewoners richting de locatie die was gekozen, de Garnaetwei, zowel volwassenen als kinderen, die hun buren en wijkbewoners beter wilden leren.

Klik hier voor het hele item en de foto's


Uitslag LETTERSPEL met CODE-ZIN!
Bron: Danny Moens september 2017
b Tijdens de tweede garagesale die werd georganiseerd in wijk Noordhoek op zaterdag 16 september 2017 is er als extra activiteit een letterspel voor de kinderen bijgekomen. Zo wil de werkgroep garagesale wijk Noordhoek er elk jaar iets extra’s bij bedenken.
Kinderen konden letters zoeken die bij verschillende deelnemers waren verstopt. Als deze letters in de goede volgorde werden gezet, leverde dat een code-zin op. Onder diegene die de zin goed geraden hadden zijn leuke prijsjes verloot.

Het goede antwoord was: Lekker geshopt in de Noordhoek?#1609
Onder de vele goede inzendingen zijn er vijf uitgeloot die een prijs hebben verdiend.
Dit zijn de volgende personen:

Marit (Ter Doestwei 13)
Lotte van "t Westeinde (Heinkenszand)
Loïs Tjarks
Jade (Langemeet 52)
Anne van ’t Westeinde (Heinkenszand)

De prijsjes zijn af te halen bij Anke Rühl, Garnaetwei 5 in Goes, wijk Noordhoek. Tel. 0113-229781 Tussen 26 september 2017 en 01 november 2017.


2e GarageSale op zaterdag 16 september was groot succes!
Bron: Danny Moens september 2017
b In onze wijk, de groenste wijk van de gemeente Goes, heeft dit jaar wederom, op zaterdag 16 september, voor de tweede keer een garagesale plaatsgevonden.
Wij, de werkgroep van deze dag, willen de deelnemers bedanken voor hun deelname want je kunt wel iets organiseren maar als er geen animo voor is vanuit de wijk sta je als werkgroep machteloos, maar deze garagesale overtrof die van vorig jaar.
Dit jaar waren er maar liefst 84!! huishoudens die zich vooraf hadden aangemeld en is het evenement werkelijk een grandioos succes geworden ondanks dat het weer een stuk minder was.
Kijkers, kopers, wijkwandelaars, kennismaking met medebewoners van de wijk, etc.
De deelnemers van Noordhoek hadden vanuit hun garage hun artikelen te koop aangeboden en die “garage” kon best ruim gezien worden; ook de voortuin, een oprit of een tent hadden medebewoners van de wijk, met koopwaar uitgestald.
Vanwege het mindere weer waren er zelfs enkele wijkbewoners die hun koopwaar zelfs in huis hadden opgesteld en aangeboden. Zijn we dan als wijk gastvrij of niet.
Werkelijk alles werd te koop aangeboden: van speelgoed tot kleding, kunst, boeken, servies, curiosa enz. enz. En vaak tegen mooie prijzen! Voor velen was er vast wel iets te koop bij of gewoon te bewonderen.

Klik voor de volledige tekstBewonersbrief Openluchtvoorstelling E-Njen
Bron: Cees Verkuil juli 2017
b Van 23 tot en met 27 augustus wordt als onderdeel van het themajaar Azië de openluchtvoorstelling E-Njen opgevoerd in het recreatiepark De Hollandsche Hoeve en bij de nieuwe woonwijk Goese Diep.
De voorstelling speelt zich af op vijf deellocaties. Drie daarvan zijn dichtbij uw wijk in de Hollandsche Hoeve. De backstage tent voor de spelers sluit aan op de Lange Meet. Alle spelers komen door uw wijk naar de voorstellingen en repetities. De ingang voor bezoekers van de voorstel-ling komt in de buurt van eeterij-spelerij Vierlinden.

Omdat u in uw wijk van deze uitvoeringenl wat gaat merken heeft de Gemeente Goes een bewonersbrief opgesteld die u inmiddels heeft ontvangen.
U kunt de bewonersbrief hier nalezen: Bewonersbrief E-Njen.

Meer informatie over dit evenement vindt u op de website www.goes-azie.nl.


Jaarvergadering woensdag 17 mei 2017
Bron: Wijkvereniging april 2017
jaarvergadering

Woensdag 17 mei a.s. is de jaarvergadering van de Wijkvereniging Noordhoek in gebouw "De Krul", Hilleweg 3.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur met koffie.

Met o.a. de volgende onderwerpen:
- Voorstellen besteding wijkbudget.
- Voortgang van vereniging bij gebrek aan bestuursleden.
- Begroting 2017, Vaststellen contributie 2017.
- Gelegenheid tot stellen van vragen wijkwethouder.
- Kennismaking met wijkcoördinator.


Het nieuwe Wijkblad is uit!
Bron: Joop van Dienst April 2017
bHet wijkblad van de wijkvereninging is de afgelopen week weer op elk adres in de wijk bezorgd.
Ook deze keer staat het wijkblad weer vol met belangrijke en interessante berichten over onze wijk.
Hieronder vindt u de link naar de on-line versie van het wijkblad.
Wijkblad Jaargang 19, no.1, April 2017 a

Wilt u de voorgaande wijkbladen nog eens doorkijken klik dan hier.


GarageSale was een groot succes!
Bron: Danny Moens Oktober 2016
b Op zaterdag 17 september 2016 is de 1ste garagesale gehouden in wijk Noordoek. Wij, de werkgroep van deze dag, willen u bedanken voor uw deelname, het is werkelijk een grandioos succes geworden met een kleine 70!! deelnemers en veel kijkers, kopers, wijkwandelaars, kennismaking met medebewoners van de wijk, etc. Ook de after sale party op het veldje bij de Garnaetwei was gezellig, ontspannen en leuk om andere mensen uit de wijk te ontmoeten en te leren kennen en na te praten over deze 1ste garagesale van wijk Noordhoek.

Wij kijken alvast uit naar de volgende garagesale, volgend jaar op zaterdag 16 september 2017.
Noteer in elk geval al deze datum in uw agenda!!!!!!

Mocht u na het lezen van deze brief nog vragen of opmerkingen hebben, of nieuwe ideeën hebben voor andere te organiseren activiteiten, dan horen we dat uiteraard graag van u. U kunt daarvoor contact opnemen met de PR man van de werkgroep 1ste garagesale wijk Noordhoek Dhr. Danny Moens, 06-53226447


Gilian de Visser, de wijkagent voor Noordhoek
Bron: Joop van Dienst April 2015
b
Op de ledenvergadering van 21 april heeft Gilian de Visser zichzelf gepresenteerd aan de aanwezige bewoners. Hij geeft aan dat er veel samenwerking is met SMWO en andere organisaties. Ook wijst hij de aanwezigen op het feit dat de bewoners de ogen en oren zijn van de politie in onze eigen wijk. Bij het signaleren van 'vreemde zaken' altijd contact zoeken met de politie.
Het werkgebied van Gilian is Goes-Oost, Kloetinge, Goese Meer/Schans, Noordhoek, Mannee en Kattendijke.
Contact:
Hij is altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
Contact is ook altijd mogelijk via het contactformulier op www.politie.nl


Ontmoeting van ouders in Zeeland
Bron: Parentz april 2014
aParentZ is een oudergroep voor ouders die gezelligheid zoeken, ervaringen willen delen en elkaar willen ontmoeten Als ouder komt er veel op je af, vooral als je (alleenstaande) ouder bent. Naast de opvoeding van je kind(eren) zijn er veel zaken waar je achteraan moet. Door andere ouders te ontmoeten en gebeurtenissen en ervaringen te delen kunnen ouders elkaar verder helpen. Elke laatste woensdag van de maand komen we bij elkaar bij ‘de Peardestal’ ,Evertsenstraat 15a in Goes.
Mail voor meer informatie naar: parentzoudergroep@outlook.com


Buurtbus zoekt vrijwilligers
Bron: Parentz april 2014
aSinds kort rijdt tussen Wolphaartsdijk en Goes de buurtbus. De eerste resultaten zijn positief. Reizigers zijn tevreden en de vrijwillige chauffeurs vinden het leuk om te doen. Dit jaar komen er nog meer buurtbussen bij. Wat houdt de buurtbus in en wat kunt u mogelijk betekenen voor de buurtbus? In dit artikel leest u er meer over.
Lees meer.

Kijk ook op www.omroepzeeland.nl


Duurzame led-verlichting in de wijk
Bron: Gemeente Goes maart 2014
ledDe gemeente is bezig met het vervangen van alle lichten door duurzame led-verlichting. Daarmee is Noordhoek de eerste wijk in Goes met energiezuinige verlichting!!
Met dank aan Bert Vroegop voor de foto.


Humanitas Zeeland zoekt maatjes
Bron: Humanitas januari 2014
Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn nog op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te doen. Het maatjesproject van Humanitas Zeeland zoekt daarom vrijwilligers, die 2014 willen beginnen met een zinvolle daad! Humanitas brengt de maatjes bij elkaar en begeleidt de vrijwilliger zo nodig bij het opbouwen van het maatjescontact.
Wilt u maatje worden of bent/kent u iemand die graag een maatje zou hebben? Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Vicky Wiessner.
Dit kan via de telefoon: 06 – 48 90 79 40, email: maatjes.zeeland@humanitas.nl
Meer informatie op www.humanitaszeeland.nl


Duurzame led-verlichting in de wijk
Bron: Gemeente Goes januari 2014
Op de site van de gemeente Goes, onder dorpen en wijken/werkzaamheden in uw buurt/ lichtmasten staat de mededeling dat in de loop van dit jaar alle lichtmasten ouder dan 40 jaar vernieuwd zullen worden. Dat zullen er in onze wijk niet zoveel zijn. Wel kreeg het bestuur van de wijkvereniging bericht van de wijkopzichter, Jacco Houmes, dat binnen een paar weken alle lichten vervangen zullen worden door duurzame led-verlichting. Daarmee is Noordhoek de eerste wijk in Goes met energiezuinige verlichting!! Later in het jaar zullen de lichtmasten allemaal geschilderd worden. Deze informatie zal ook nog op de website van de gemeente verschijnen. We zijn blij met dit bericht en zien de werkzaamheden tegemoet!


Leren omgaan met computers voor senioren
Bron: SMWO januari 2013
hoeveSMWO levert een bijdrage aan de bevordering van eigen regie en zelfstandigheid van ouderen onder andere door het organiseren van een computerinloop en computercursussen.
Meer informatie bij R.J. Masclé, SMWO Goes 0113-277111 of r.mascle@smwo.nl
Klik hier voor meer informatie a


Goes in de 18e eeuw
Bron: Gemeente Goes 1 november 2012
aMaandag 29 oktober is www.goes18e-eeuw.nl de lucht in gegaan, een website over de geschiedenis van Goes in de 18e eeuw. De periode 1697 - 1750 komt nu online beschikbaar. In december volgt de periode 1751 - 1800. Aanvankelijk met de bedoeling een boek uit te geven, deed voormalig griffier en wethouder Joost Adriaanse jarenlang onderzoek in de collectie van het Gemeentearchief naar het Goes van de 18e eeuw. Onderweg ontstond het idee om geen boek maar een website te maken met een dynamisch document waarin later nog nieuwe feiten en inzichten opgenomen kunnen worden en dat bovendien voor iedere geïnteresseerde eenvoudig en gratis te raadplegen is. Kijk op: www.goes18e-eeuw.nl


Project Hartveilig Wonen
Bron: N.Koopman 13 september 2012
aDe gemeente Goes voert samen met Connexxion het project hartveilig wonen uit. Het project houdt in dat er overal in Goes AED's beschikbaar zijn. Ook worden vrijwilligers gezocht die bereid zijn om deze apparaten toe te passen bij acuut hartfalen.
Voor Hartveilig wonen is een netwerk van vrijwilligers nodig op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland. Een netwerk dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Een netwerk van geschoolde enthousiaste vrijwilligers die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Bij Hartveilig wonen kunt u als vrijwilliger levens redden.
Kijk op www.hartveiligwonen.nl en meldt u aan! Kijk hier voor Vraag en Antwoord


Kern met Pit
Bron: N.Koopman 13 september 2012
aHeb jij een idee om je jouw leefomgeving te verbeteren?
Doe dan mee met Kern met Pit en schrijf je in!
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro.
www.kernmetpit.nl


Heeft u nieuwsfeiten dit betrekking hebben over de wijk of heeft u een mooie of aparte foto van de wijk? Stuur ze dan naar webredactie@noordhoekgoes.nl


 
ActueelFoto van de maand


Klik voor een grote foto
stuur uw foto naar: webredactie@noordhoekgoes.nl

Snel naar:


dot Dossier: Oostrand
Dossier: Mannee
Dossier: Goese Schans
Wijkblad

Nieuw:


Wijkblad Apr. 2017
Luchtfoto's 1963