Startpagina


Schaatsen in de wijk Noordhoek
Bron: Danny Moens maart 2018
b

In de dagen van 01 maart 2018 tot en met 03 maart 2018 was het eindelijk weer zover, er kon in onze wijk weer geschaatst worden. Op diverse plekken in de wijk werd er door kinderen met hun ouders volop genoten van dit “lekkere” winterweer.
De Garnaetwei blijft een ontmoetingsplaats in onze wijk in alle jaargetijden. De kinderen konden er schaatsen en lekker sleeën op het ijs in deze straat.
Ook aan de rand van onze wijk nabij de Siemenwei en de Stelle werd volop gebruik gemaakt van het ijsplezier alhoewel de reiger geduldig op zijn visje of iets anders van zijn gading stond te wachten.
Maar Noordhoek zou Noordhoek niet zijn als ook hier aan gedacht werd en door diverse mensen zijn vogels en andere dieren in onze wijk bijgevoerd.

Klik hier voor het hele item en de foto's


Naamplaatjes voor de schapen
Bron: Danny Moens december 2017
b In samenwerking weer met het Calvijn College zijn de schapen voorzien van nieuwe metalen naamplaatjes die vlak achter hun kopje zijn bevestigd. Op de foto’s kun je de nieuwe naamplaatjes zien die op de schapen zijn geplaatst. Iedereen kan nu nog meer genieten van de schapen

Klik hier voor het hele item en de foto's


Het nieuwe Wijkblad is uit!
Bron: Joop van Dienst december 2017
bHet wijkblad van de wijkvereninging is de afgelopen week weer op elk adres in de wijk bezorgd.
Ook deze keer staat het wijkblad weer vol met belangrijke en interessante berichten over onze wijk.
Hieronder vindt u de link naar de on-line versie van het wijkblad.
Wijkblad Jaargang 19, no.2, December 2018 a

Wilt u de voorgaande wijkbladen nog eens doorkijken klik dan hier.


Burendag op zaterdag 23 september 2017 in wijk Noordhoek.
Bron: Danny Moens oktober 2017
b Op zaterdag 23 september heeft de activiteitencommissie die bestaat uit enkele enthousiastelingen uit onze mooie wijk, die ook de garagesale organiseren, de moed bij elkaar gezocht om een week na de succesvol verlopen garagesale ook een barbecueactiviteit te organiseren.
Het leek simpel, je maakt een flyer, die breng je naar een kopieer adres, die laat je kopiëren, als ze klaar zijn haal je die daar weer op, je telt ze af per persoon voor die mensen die we de wijkpostbezorgers noemen, je benaderd de “postbezorgers” van de mensen die ook het wijkkrantje rondbrengen en die bezorgen de flyers.
De activiteitencommissie had ervoor gekozen het initiatief geheel bij de wijkbewoners te laten liggen.
Je zorgt zelf voor vlees, salades, brood, sausjes, tafel, stoelen, en een hoop gezelligheid.
De barbecues en kolen waren fantastisch verzorgt door de wijkcateraar, Hannekes cateringservice, waarvoor onze hartelijke dank Hanneke.
Van alle hoeken uit de wijk kwamen wijkbewoners richting de locatie die was gekozen, de Garnaetwei, zowel volwassenen als kinderen, die hun buren en wijkbewoners beter wilden leren.

Klik hier voor het hele item en de foto's


Uitslag LETTERSPEL met CODE-ZIN!
Bron: Danny Moens september 2017
b Tijdens de tweede garagesale die werd georganiseerd in wijk Noordhoek op zaterdag 16 september 2017 is er als extra activiteit een letterspel voor de kinderen bijgekomen. Zo wil de werkgroep garagesale wijk Noordhoek er elk jaar iets extra’s bij bedenken.
Kinderen konden letters zoeken die bij verschillende deelnemers waren verstopt. Als deze letters in de goede volgorde werden gezet, leverde dat een code-zin op. Onder diegene die de zin goed geraden hadden zijn leuke prijsjes verloot.

Het goede antwoord was: Lekker geshopt in de Noordhoek?#1609
Onder de vele goede inzendingen zijn er vijf uitgeloot die een prijs hebben verdiend.
Dit zijn de volgende personen:

Marit (Ter Doestwei 13)
Lotte van "t Westeinde (Heinkenszand)
Loïs Tjarks
Jade (Langemeet 52)
Anne van ’t Westeinde (Heinkenszand)

De prijsjes zijn af te halen bij Anke Rühl, Garnaetwei 5 in Goes, wijk Noordhoek. Tel. 0113-229781 Tussen 26 september 2017 en 01 november 2017.


2e GarageSale op zaterdag 16 september was groot succes!
Bron: Danny Moens september 2017
b In onze wijk, de groenste wijk van de gemeente Goes, heeft dit jaar wederom, op zaterdag 16 september, voor de tweede keer een garagesale plaatsgevonden.
Wij, de werkgroep van deze dag, willen de deelnemers bedanken voor hun deelname want je kunt wel iets organiseren maar als er geen animo voor is vanuit de wijk sta je als werkgroep machteloos, maar deze garagesale overtrof die van vorig jaar.
Dit jaar waren er maar liefst 84!! huishoudens die zich vooraf hadden aangemeld en is het evenement werkelijk een grandioos succes geworden ondanks dat het weer een stuk minder was.
Kijkers, kopers, wijkwandelaars, kennismaking met medebewoners van de wijk, etc.
De deelnemers van Noordhoek hadden vanuit hun garage hun artikelen te koop aangeboden en die “garage” kon best ruim gezien worden; ook de voortuin, een oprit of een tent hadden medebewoners van de wijk, met koopwaar uitgestald.
Vanwege het mindere weer waren er zelfs enkele wijkbewoners die hun koopwaar zelfs in huis hadden opgesteld en aangeboden. Zijn we dan als wijk gastvrij of niet.
Werkelijk alles werd te koop aangeboden: van speelgoed tot kleding, kunst, boeken, servies, curiosa enz. enz. En vaak tegen mooie prijzen! Voor velen was er vast wel iets te koop bij of gewoon te bewonderen.

Klik voor de volledige tekstGilian de Visser, de wijkagent voor Noordhoek
Bron: Joop van Dienst April 2015
b
Op de ledenvergadering van 21 april heeft Gilian de Visser zichzelf gepresenteerd aan de aanwezige bewoners. Hij geeft aan dat er veel samenwerking is met SMWO en andere organisaties. Ook wijst hij de aanwezigen op het feit dat de bewoners de ogen en oren zijn van de politie in onze eigen wijk. Bij het signaleren van 'vreemde zaken' altijd contact zoeken met de politie.
Het werkgebied van Gilian is Goes-Oost, Kloetinge, Goese Meer/Schans, Noordhoek, Mannee en Kattendijke.
Contact:
Hij is altijd bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
Contact is ook altijd mogelijk via het contactformulier op www.politie.nl


Goes in de 18e eeuw
Bron: Gemeente Goes 1 november 2012
aMaandag 29 oktober is www.goes18e-eeuw.nl de lucht in gegaan, een website over de geschiedenis van Goes in de 18e eeuw. De periode 1697 - 1750 komt nu online beschikbaar. In december volgt de periode 1751 - 1800. Aanvankelijk met de bedoeling een boek uit te geven, deed voormalig griffier en wethouder Joost Adriaanse jarenlang onderzoek in de collectie van het Gemeentearchief naar het Goes van de 18e eeuw. Onderweg ontstond het idee om geen boek maar een website te maken met een dynamisch document waarin later nog nieuwe feiten en inzichten opgenomen kunnen worden en dat bovendien voor iedere geïnteresseerde eenvoudig en gratis te raadplegen is. Kijk op: www.goes18e-eeuw.nl


Heeft u nieuwsfeiten dit betrekking hebben over de wijk of heeft u een mooie of aparte foto van de wijk? Stuur ze dan naar webredactie@noordhoekgoes.nl


 
ActueelFoto van de maand


stuur uw foto naar: webredactie@noordhoekgoes.nl


Snel naar:


dot Dossier: Oostrand
Dossier: Mannee
Dossier: Goese Schans
Wijkblad

Nieuw:


Wijkblad Dec. 2017
Luchtfoto's 1963